Aloita rentoutuminen

TIEDOTE 24.10.2019 – Oululaisen PAVE Arkkitehdit Oy:n Levin Matkailukeskus Oy:lle suunnittelemasta Design Hotel Levistä tulee Levin tunturikylän uusi maamerkki, joka valaistuksineen tarjoaa Leville etelän suunnasta saapuvalle WOW-elämyksiä. Design Hotel tuo Levin tarjontaan uudenlaisen premium-luokan hotellikonseptin, joka tarjoaa vierailleen taianomaisen kokemuksen Lapista ja tunturiluonnosta pohjoissuomalaisen taiteen ja muotoilun keinoin.

Levin Matkailukeskus Oy:n toimitusjohtaja Sanna Leinonen on tyytyväinen 30. marraskuuta ovensa avaavaan uuteen hotelliin, joka sijaitsee Levi Hotel Spa -kylpylähotellin pihapiirissä.

– 10 miljoonan euron Design Hotel -hanke on yksi Levin Matkailukeskuksen 40 vuotisen historian merkittäviä lisäinvestointeja. Hanke tuo Leville kokonaan uudenlaisen premium-luokan hotellikokemuksen, kertoo Leinonen.

– Hotellin arkkitehtuuri sekä Lapista ja pohjoisuudesta ammentava taide ovat läsnä kaikkialla myös Design Hotel Levin sisätiloissa. Hotellissa nähdään muun muassa rovaniemeläisten taitelijoiden Risto Immosen ja Kaisa Sirénin, kolarilaisen Essi Korvan sekä torniolaisen Hanna Kannon töitä, kuvailee Leinonen.

Erilainen kokemus eri vuodenaikoina

Projektiarkkitehti Paulus Sipilä PAVE Arkkitehdeista kertoo, että Lapin luonto ja ympäröivä kylämaisema toimivat innoittajina rakennuksen arkkitehtonisia ratkaisuja mietittäessä.

– Palokäsitellystä, harmaantuvasta Lapin hongasta valmistettu puujulkisivu yhdistää Design Hotel Levin hotellikeskuksen vanhempiin hirsirakennuksiin sekä samalla tunturiluonnon väreihin. Julkisivu on nyt alkuun vähän rusahtava, josta se lähtee hiljalleen harmaantumaan. Ajan myötä aurinko tekee esimerkiksi etelän ja pohjoisen julkisivuista eri sävyiset. Julkisivun muotokieli ja luonnonmateriaalit seuraavat asiakasta hotellin aulaan ja tunturipuron tavoin mutkitteleviin käytäviin, aina hotellihuoneeseen saakka, kuvailee Sipilä. 

– Minulle itselleni Design Hotel Levi sijaitsee luonnon ja tunturikylän rajamaastossa, ja siinä on merkkiä molemmista. Siinä on rakennusta, mutta samalla sen katto on kauempaa katsottuna kuin tunturin laki. Siinä on siirtolohkaremeininkiä – jotain sellaista rouheaa, joka ottaa kiinni siihen, mitä Lapin luonto on, Sipilä jatkaa.

PAVE Arkkitehtien toimitusjohtaja ja luova johtaja, arkkitehti Pave Mikkonen kertoo, että upeasti osaksi tunturimaisemaa asettuvan maamerkin viimeistelee ainutlaatuinen valaistus.

– Hotelli antaa asiakkaalle eri vuodenaikoina aina erilaisen kokemuksen. Julkisivusta näyttävästi ulkonevat parvekkeet valaistaan hienovaraisella, mutta pysyvästi muuttuvalla valolla, joka elää ja sykkii kuin meduusa. Lopputulos on WOW-efekti, kun asiakas saapuu hotellin pihalle pimeän aikaan, hämärässä, sinisessä hetkessä, keskiyön auringon alla. Tuskin maltamme itsekään odottaa hotellin aukeamista, sanoo Mikkonen.