Aloita rentoutuminen

Kotimaanmatkailu on ollut yksi kuluneen vuoden megatredeistä ja yhä useampi kaupunkilaispariskunta on löytänyt uuden harrastuksen luonnossa liikkumisesta. Mikä voisikaan olla parempi paikka irtautua arjesta ja nauttia luonnon rauhasta lomakauden alkaessa kuin karu, mutta kaunis Lappi. Lue viisi syytä, miksi nuori pariskunta suuntaa tunturimaisemiin myös tänä kesänä: 

  1. Luonnossa liikkuminen ei tarkoita eräjormailua. Unohda siis hikiset telttayöt, liian ohuet retkipatjat ja trangiapasta – yhä useampi lapinmatkaaja viettää aktiivisen päivän luonnossa patikoiden ja palaa sitten hotelliin, jossa odottavat sauna, puhtaat pesutilat ja valkoiset lakanat. Tunnelman nostattamiseksi lounas saatetaan nauttia päiväretken yhteydessä nuotion lämmössä, mutta illallinen tilataan huoneeseen ja nautiskellaan ajan kanssa kuohuvan kera. Nykyretkeilijä osaakin yhdistää parhaat puolet molemmista maailmoista ja viettää aktiivista ulkoilmaelämää kaikilla mukavuuksilla. 
  2. Hiljaisuutta ja luonnonrauhaa kaipaaville Lappi tarjoaa aina yllin kyllin erämaata, rauhaa ja tilaa hengittää. Lapin luontopolut ja vaellusreitit ovat kauneimmillaan keskikesän auringossa, kun arktinen luonto puhkeaa kukkaansa ja värjää maiseman toinen toistaan upeammilla väreillä.
  3. Someystävällinen Lappi tarjoaa huikeita kokemuksia sekä taivaanrantaan saakka upeaa instasisältöä. Tutustu Levin kauneimpiin kuvauskohteisiin artikkelin lopussa ja jaa kauneimmat otoksesi #designhotellevi.
  4. Lappi ei ole pelkkä paikka – se on kokonainen elämys. Suomen suurin ympärivuotinen aktiviteettikeskus Levi tarjoaa kattavat kaupunkimaiset palvelut sekä laaja valikoima ulkoilmaelämyksiä. Design Hotel Levillä myös yöpyminen on osa elämystä, kun pohjoismainen arkkitehtuuri, Lapin äärimmäisyyksien inspiroimat taideteokset ja ylellinen majoitus kietoutuvat yhdeksi aisteja kutkuttavaksi kokonaisuudeksi niin hotellin käytävillä kuin itse huoneissa.
  5. Yötön yö ja Lapin taika. Pohjoisen kesä tarjoaa aidosti maagista tunnelmaa, Lapin mystiikkaa ja ainutlaatuisia luonnonilmiöitä vuorokauden ympäri. Koe loputon kesäyö hyvässä seurassa kumppanin, ystävä tai uskollisen lemmikin kanssa – myös karvaturrit ovat tervetulleita Design Hotel Leville.

Tutustu Design Hotel Levin majoitukseen ja varaa ainutlaatuinen mutta ylellinen luontoretki tunturiin! Fiilistele tulevaa reissua ja tutustu kauneimpiin kuvauskohteisiin etukäteen:

Joulupukin mökki

Yksi Levitunturin suosituimpia ja kuvatuimpia nähtävyyksiä on Joulutarina-elokuvan lavasteeksi rakennettu Joulupukin mökki, joka sijaitsee tunturin länsirinteillä upeissa maisemissa.

Huippupolku

Levitunturin huipulla kulkeva Huippupolku on kauniin lappilaisen maiseman ympäröimä rengasreitti. Maisemien katseluun tarkoitettu puolen kilometrin mittainen polku täyttää esteettömyysvaatimukset.

Levitunturin huippu

Levitunturin päältä avautuu upeat näkymät moneen suuntaan. Heinäkuussa, yöttömän yön auringon alla erityisesti Pallastunturit ovat ikimuistoinen näky.

Entisaikojen eloa -polku (18 km)

Latupohjia pitkin kiertävä Entisaikojen eloa -polku on kuvauksellinen päiväreitti Levitunturin ympäri. Reitin lopussa avautuu upea näköalapaikka Immeljärven yli kohti Kätkätunturia.

Kätkätunturi

Kätkätunturi sijaitsee suoraan Levitunturin vieressä ja sinne pääsee helposti merkittyjä päiväreittejä seuraten. Tunturi tarjoaa huikeita maisemia sekä parhaat näköalat Levitunturille.

Ruoppaköngäs

Ruoppaköngäs on monelle vielä tuntematon vierailukohde, joka on etenkin lumettomaan aikaan helppo tavoittaa ja siitä huolimatta tunnelma on kuin syvällä erämaassa. Upea kalliomuodostelma ja joen köngäs tekevät kohteesta ainutlaatuisen.

Särkitunturi

Alueen kauneimpana näköalapaikkana tunnetun Särkitunturin päältä Pallaksen suuntaan avautuva näkymä on valittu yhdeksi Suomen virallisista kansallismaisemista. Se on helppo tunnistaa tunturin laella sijaitsevasta peilimäisestä tunturilammesta. 

Gondoli2000-hissi

Myös gondolihissi tarjoaa hyvät näköalat kuvaamiseen. Samalla pääset nopeasti ylös tunturiin ja Huippureitille, jossa karu mutta kaunis Tunturi-Lappi avautuu ympärilläsi.

Arktinen valo

Lapin kesä on täynnä kirkasta arktista valoa ja villiä luontoa. Nämä hetket ja tunnelmat kannattaa ikuistaa kameran rullalle pimeitä kaamospäiviä varten.