Aloita rentoutuminen

Kaisa Sirén on lehtikuvaaja ja luontokuvaaja, joka tunnetaan Lapin erämaata tallentavien kuviensa vaikuttavasta ja mestarillisesta värienkäytöstä. Kauniit ja suurikokoiset painatukset Sirénin teoksista koristavat valikoituja pintoja Design Hotel Levin jokaisessa huoneessa ja sviitissä.

– On hienoa, että teoksiani on esillä Design Hotel Levin tiloissa, sillä näin myös sellaiset ihmiset, jotka eivät välttämättä löytäisi näyttelyä taidegalleriassa, pääsevät näkemään töitäni. Se tuo kokonaan uuden yleisön valokuvilleni. Mielestäni tämä on hieno mahdollisuus, kertoo valokuvaaja Kaisa Sirén.

Miten Sirénin maalauksellisten valokuvien tunnistettava jälki sitten syntyy käytännössä?

– Kuljen luonnossa ja pitkää valotusaikaa käyttäen vähän niin kuin maalaan kamerallani maisemasta esiin värimaisemia ja värikontrasteja, kuvailee Sirén.

– Menen ikään kuin tilaan, jossa koko kehoni alkaa liikkumaan kameran myötä. Etsin geometrisiä viivoja ja muotoja kuvaamastani alueesta ja sitten liikutan kameraa niiden suuntaisesti.

Kaisa Sirén: Talvi saapuu (2019)

Ihmiset usein kysyvät taitelijalta, ovatko hänen työnsä valokuvia vai maalauksia.

– Silloin minusta tuntuu, että olen onnistunut. Tavoittelen kuvissani maalauksellista otetta, joten jos tämä kysymys herää, lopputuloksen täytyy olla aika maalauksellinen.