Ympäristöpolitiikka

Puhdas Lapin luonto on meille elinehto!

Design Hotel Levi on saanut 5.2.2021 Green Key-serttifikaatin

YMPÄRISTÖPOLITIIKKA

Olemme matkailuyritys Suomen Lapissa, keskellä erikoislaatuista ja herkkää luontoa. Perusedellytys toiminnallemme on luonnon ja ilman puhtaus. Haluamme toimia luontoa suojellen, vähentäen toiminnastamme aiheutuvia ympäristövaikutuksia ja edistäen kestävän kehityksen periaatteita kaikessa toiminnassamme. Olemme sitoutuneet pitkän aikavälin kehittämistyöhön. Kehitystyössä meillä on apuna Green Key ohjelma sekä jatkossa Sustainable Travel Finland-ohjelma.

Haluamme säästää vettä, sähköä ja lämmitysenergiaa
Seuraamme energian ja veden kulutusta sekä syntyvien jätteiden määrää. Olemme tehneet teknisiä muutoksia esim. muuttaneet suihkujen vedenvirtaamaa pienemmäksi. Panostamme jatkossakin ratkaisuihin, jotka auttavat meitä entistä enemmän säästämään vettä, sähköä ja lämmitysenergiaa.

Jätteidenkäsittely
Olemme investoineet jätteidenlajitteluun ja hankkineet hotellipihallemme uuden lajittelupisteeseen. Lajittelupisteessä on paikat paperille, pahville, lasille, metallille, biojätteelle, pattereille ja polttojätteelle. Sitoudumme tulevaisuudessa noudattamaan entistä tehokkaampaa jätteidenkäsittelyä ja haluamme siten vähentää syntyvän polttojätteen määrää.

Ruoka-aineiden vastuullinen hankinta ja ruokahävikin pienentäminen
Ruokahävikin vähentäminen noutopöydässä on tärkeää ja viestimme siitä myös asiakkaillemme. Suosimme suomalaista ruokaa ja mahdollisuuksien mukaan lähiruokaa ja kauden kasviksia.

Ympäristömerkki ohjaa ostojamme
Käytämme huonesiivouksessa ympäristömerkittyjä pesuaineita. Käyttämämme wc- ja talouspaperit ovat myös ympäristömerkittyjä. Tulemme suosimaan energiatehokkuutta laitehankinnoissa ja pyrimme välttämään hankinnoissa tuotteita, joissa on tai joiden valmistuksessa on käytetty haitallisia aineita.

Luonnossa liikkuminen
Asiakkaamme tulevat yleensä Leville luonnon ja luontoaktiviteettien vuoksi. Annamme ajankohtaista tietoa reiteistä ja käyntikohteista ja haluamme vaikuttaa siihen, että asiakkaamme liikkuvat luonnossa välttäen luonnon kuormittamista.

Haluamme innostaa asiakkaamme mukaan ekotekoihin
Viestimme asiakkaillemme ympäristöohjelmasta ja haluamme saada heidät mukaan pieniin ekotekoihin esim. ottamalla mukaan roskapussin luontoretkelle ja palauttamalle roskat meille takaisin. Tai käyttämällä pyyhkeen seuraavan päivänä uudestaan ja jättämällä sen naulakkoon.

Lisätiedot Green Key-ohjelmasta